Vájikrá hetiszakasz 5783 – Zsidó Vezetőképzés

„Amikor egy vezető vétkezik…” (Mózes 3., 4:22)

Ezen a héten a különféle áldozatok törvényeit és részleteit kezdjük el olvasni a Tórából. Kiemelkedik a különleges esetek közül a vezető (nászi) áldozata. Megtudjuk, hogy mennyiben tér el az ő törvénye a főpapétól (kohén gádol).

Ennek kapcsán megragadjuk az alkalmat, hogy a vezetőképzésbe fektetett erőforrások fontosságáról szóljunk. Ezáltal biztosítjuk saját magunknak a közösségeink jövőjét!

Egy másik perspektíva ugyanerről a témáról: hogyan tanulja meg a kiemelkedő szellemi vezető azt, hogy hogyan NE emelkedjen ki a közösségéből túlságosan? Ezen az úton a Noám Elimelech, a lizsenszki rebbe (1717-1787) jótanácsait követjük.

Szántó-Várnagy Binjomin rabbi

A Bét Jehudá közösség rabbija, diplomáját a berlini ortodox rabbiképzőben szerezte meg (Rabbinerseminar zu Berlin). Ezt megelőzően a budapesti Lativ Kolel Talmud csoportjában, valamint a jeruzsálemi Or Száméách jesivában is tanult. Mindeközben matematikusként szerzett egyetemi MsC diplomát és fizikából (adattudományokból) doktorált. Tanításai a binjomin.hu és orti.hu oldalakon érhetőek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük