Háláchá és modernitás 1. – Beolvadni vagy kitűnni?

Nagy szeretettel várok mindenkit ma este 20:00-kor! (Az időpont sajnos nem helyesen jelenik meg a webszájton, de már korábban be lehet jelentkezni.) FIGYELEM! Az előadás május 14-én európai idő szerint 20:00-kor kezdődik! A többi előadás időpontja 21:00-kor lesz. Beolvadni vagy kitűnni? Az első alkalommal arról fogunk beszélni, hogy napjainkban milyen követelményeket állít a vallásjog és a tradíció a zsidó öltözködésmódról, a fejfedő viseletéről, a zsidó név használatáról, és egyéb ezzekkel kapcsolatos dolgokról. Szeretettel várjuk Önöket vasárnap este 20:00-kor.

A “Leslie és Vera Keller alapítvány a zsidó örökség előmozdításáért” támogatásának köszönhetően valósult meg. Made possible thanks to the Leslie and Vera Keller Foundation for the Advancement of the Jewish Heritage.

For more free Torah courses in Hungarian please visit:
https://bit.ly/WebYeshivaHungarian

Balla Zsolt rabbi

Balla Zsolt 1979-ben született Budapesten, a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskolában érettségizett, majd a Budapesti Műszaki Egyetem elvégzése után a Lauder Alapítván berlini Jesívájában tanult. Az egyetemi és jesíva évek alatt a szarvasi JDC-Lauder nyári táborban volt madrich és korcsoportvezető, és a mai napig rendszeresen visszajár oktatóként családjával a táborba. 2009-ben szerzett orthodox rabbioklevelet az ismét megnyitott Hildesheimer Rabbinerseminar zu Berlin-ben, mely az 1938. november 9-i pogromkor kényszerült felhagyni rabbiképzési tevékenységével. 2010-ben költözött Lipcsébe, ahol a helyi Izraelita Hitközség rabbijaként funkcionál, és él feleségével és három gyermekükkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük